Friday, June 23, 2017

Μικρογραφία και μικτή τεχνική: Οι πιο σημαντικές πληροφορίες από τις «Συχνές Ερωτήσεις»

«Enter into Art» Germany – Εκθέσεις στην Κολωνία και στην περιοχή του Ρήνου: ένας εναλλακτικός τρόπος διοργάνωσης εκθέσεων μικρογραφίας, χαρακτικών και μικτών τεχνικών. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι πρόκειται για τις πρώτες διεθνείς εκθέσεις μικρογραφίας στη Γερμανία, όπου τα έργα παρουσιάζονται ως μια εγκατάσταση με πτυχές διαλογισμού.


This information is used for a first orientation. Concept and conditions can change at any time. Please read in any case our current conditions of participation. The translation refers exclusively to the annual "Enter into Art International Installations“ (miniprint and small-format mixed media), but not to our extra events and other projects!
.

Παρακαλούμε επισκεφτείτε επίσης την ιστοσελίδας μας: www.enterintoart.com!

Τι απαιτείται για τη συμμετοχή;


Αρχικά,
χρειάζεστε την πρόσκλησή μας με λεπτομερείς πληροφορίες.

Χρειαζόμαστε:
 • Την πλήρη διεύθυνσή σας
 • Λεπτομέρειες των έργων με την ακόλουθη μορφή, με λατινικούς χαρακτήρες:

Όνομα και επώνυμο, αριθμός των έργων, Χώρα, Τίτλο έργου, Τεχνική, μέγεθος σε εκ.Εγγραφή; (Log in?) • Παρακαλούμε, διαβάστε το άρθρο 1 των κανόνων – ειδικά το σημείο «Έργα» και όλα όσα είναι σημαντικά για την εγγραφή.
 • Πρίν την εγγραφή σας, παρακαλείστε καταβάλετε το κόστος συμμετοχής. Όλα τα τραπεζικά έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν τον αποστολέα. Το ίδιο ισχύει και για αποστολή με Paypal, Western Union + MoneyGram!
 • Παρακαλούμε ρωτήστε πρώτα για την ψηφιακή μας κάρτα! (απλοποιεί την εγγραφή και δίνει μια καλή εικόνα για τα πιο σημαντικά πράγματα).

Θα σας στείλουμε τους όρους συμμετοχής μαζί με την πρόσκληση. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας!

Το νέο μας σύστημα αίτησης?Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε την ημερομηνία που θα κάνετε την αίτηση. Παρακαλούμε, δείτε το χρονοδιάγραμμα με τις προθεσμίες! Με εξαίρεση την προσφορά «προεγγραφή» (early bird), το κόστος συμμετοχής είναι το ίδιο. Όσο νωρίτερα εγγραφείτε σε τόσο περισσότερες εκθέσεις θα συμμετέχετε. Ωστόσο, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τον ετήσιο κατάλογο με τα έργα των εκθέσεων καθώς και θα ληφθούν υπόψη για τα βραβεία μας.

Τα έργα σας θα δημοσιοποιηθούν στις ιστοσελίδες μας μετά την κύρια έκθεση στην Κολονία (ειδικά άρθρα θα δημοσιευθούν με τις επιπλέον εκθέσεις).Τι περιλαμβάνετε;


 • Όλες τις εκθέσεις σε όλη την εκθεσιακή περίοδο.
 • Οργάνωση και καλλιτεχνικός σχεδιασμός των εγκαταστάσεων σύμφωνα με την ιδέα μας. (Organization and artistic design of the installations according to our concept).
 • Υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του πολιτιστικού προγράμματος, των διαδικτυακών σχέσεων (ιστοσελίδα σε γερμανικά + αγγλικά).
 • Επιστροφή των έργων μαζί με τον κατάλογο, συμπεριλαμβανομένου των εικόνων της έκθεσης με τα ονόματα των συμμετεχόντων.
 • Δωρεάν αντίγραφα του καταλόγου που διανέμεται στην περίοδο των εκθέσεων + πιθανή εκτύπωση από εκδοτικό οίκο.
 • Εκτός από το επιλεγόμενο έργο, όλα τα απεσταλμένα έργα θα εκτίθενται σε φακέλους ή άλμπουμ.
 • Προαιρετικές και εξτρά προσφορές (βλ. στους όρους συμμετοχής).
BONUS Prelude εκθέσεις?


Οι Prelude εκδηλώσεις ακολουθούν της εκθεσιακής περιόδου και πραγματοποιούνται πρίν από την κύρια έκθεση στην Κολονία. Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνονται στην προσφορά μας αλλά η συμμετοχή είναι προαιρετική. Όλα τα έργα που θα παρουσιαστούν στις Prelude εκδηλώσεις θα πρέπει να παραδοθούν εγκαίρως.
Επίσης, όλα τα έργα θα παρουσιαστούν σε όλες τις μεγάλες κύριες εκθέσεις.


Η επιλογή του θέματος είναι ελεύθερη και έργα σας δεν είναι απαραίτητο να είναι σχετικά με το θέμα της έκθεσης. Το θέμα της έκθεσης αφορά μόνο τα υλικά που δουλεύεται.


Βραβεία;


Η επιτροπή βραβείων αποτελείται από 8 – 12 διεθνής κριτές:
 • Δίνονται τέσσερα (4) κύρια βραβεία (πρώτο, δεύτερο, τρίτο + ειδικό βραβείο).
 • Δίνονται επίσης 20 εξαιρετικά και τιμητικά βραβεία.
 • Μετά τη βασική επιλογή των αρχικών έργων μέχρι 50 – 100 φιναλίστ (υποψήφιοι καλλιτέχνες) θα επιλεγεί από τους κριτές το Πρώτο διεθνές βραβείο.

Πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία θα βρείτε στους όρους συμμετοχής μας!


Προθεσμία προεγγραφής;


Για να επωφεληθείτε από το "προεγγραφή" (early bird), απαιτείται επιβεβαίωση της συμμετοχής σας εγκαίρως. Η ψηφιακή σας κάρτα, τα πρωτότυπα έργα και η υπογεγραμμένη φόρμα συμμετοχής μπορούν να σταλούν αργότερα (αλλά πριν την ημερομηνία λήξης της πρώτης έκθεσης, στην οποία επιθυμείτε να συμμετάσχετε). Εάν είστε ανάμεσα στις 60 πρώτες εγγραφές, τα έργα σας θα εμφανίζονται σε όλες τις εκθέσεις, ενώ θα λάβετε το βίντεο μπόνους (που περιλαμβάνει τα έργα σας).


Κατάλογος;Ο ετήσιος κατάλογος θα διατίθεται σε όλη την εκθεσιακή περίοδο, στον οποίο θα προβάλλεται ένα έργο από κάθε συμμετέχοντα. Ο κατάλογος, ο οποίος θα περιλαμβάνει ποίηση και άλλα ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την τέχνη, εκδίδεται επίσης ως βιβλίο δώρου. Κάθε συμμετέχοντας θα λάβει δωρεάν έναν κατάλογο μαζί με τα έργα που θα του επιστραφούν.


Τι σημαίνει «εστιάζοντας σε πτυχές διαλογισμού»;


Ο διαλογισμός ως θρησκευτική ή εσωτερική έννοια δεν παίζει κανένα ρόλο: στην εικαστική μας έκθεση και παρουσίαση, εξετάζουμε μόνο την προσεκτική και χαλαρή προβολή ενός έργου τέχνης!

Για περαιτέρω μεταφράσεις των όρων συμμετοχής μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο του Google Translate, αντιγράφοντας τμήματα του κειμένου!


Μικρογραφία και μικτή τεχνική:

Έκθεση στην Κολονία «Enter into Art» Germany


«Enter into Art» Germany – Εκθέσεις στην Κολωνία και στην περιοχή του Ρήνου: ένας εναλλακτικός τρόπος διοργάνωσης εκθέσεων μικρογραφίας, χαρακτικών και μικτών τεχνικών. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι πρόκειται για τις πρώτες διεθνείς εκθέσεις μικρογραφίας στη Γερμανία, όπου τα έργα παρουσιάζονται ως μια εγκατάσταση με πτυχές διαλογισμού.

Γοητεία του κόσμου της τέχνης και του χρώματος


Η τέχνη πρέπει να χαλαρώσει! Η προσοχή είναι επίσης η νέα τάση στον κόσμο της τέχνης. Το «Enter into Art» επελέγη ως το σύνθημα των γερμανών καλλιτεχνών Kurt Ries και Gabriele Walter. Το ζευγάρι θα πραγματοποιήσει μια σειρά διαπολιτισμικών εκδηλώσεων με τίτλο "Ο γοητεία του κόσμου της τέχνης και του χρώματος" στη Γερμανία.
Εκτός από τις διεθνείς εικόνες που έχουν οργανωθεί από καλλιτεχνική άποψη, η εγκατάσταση διαθέτει γλυπτά, στίχους και ποίηση, χαλαρωτική μουσική, χρώμα, φως και αντικείμενα τέχνης, διατεταγμένα σε χρωματικές ζώνες. Οι διοργανωτές θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό κατάλογο εκθέσεων ή ένα βιβλίο τέχνης. Υπάρχει επίσης ένας διαγωνισμός, με 20-30 βραβεία και ανταμοιβές με τη μορφή blog posts χρησιμοποιώντας καθοδηγούμενους διαλογισμούς σε μορφή τέχνης.

Στα αγγλικά και τα γερμανικά


Οι επισκέπτες στις εκθέσεις θα αναζωογονηθούν από την παρατήρηση των έργων τέχνης, όχι μόνο στην κεντρική έκθεση της Κολωνίας αλλά και στις δύο ή τρεις περιοδεύουσες εκθέσεις, στη ρομαντική περιοχή του Ρήνου και σε μια ελκυστική έκθεση στο "Bernsteinrose" blog.
Επίσης, στο γερμανικό περιοδικό «Travel and Relax» (online περιοδικό), οι εικόνες των έργων με πλήρη στοιχεία του δημιουργού, εμφανίζονται στις σελίδες που περιηγούνται οι αναγνώστες. Πρόκειται για τις επονομαζόμενες "Greeting corners" με εικόνες έργων, ευχετήριες κάρτες, ποιήματα, συνταγές, βίντεο και μουσική, καθώς και δωρεάν κατέβασμα βιβλίων τέχνης.

Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο μπορούν να συμμετέχουν ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει κίνδυνος: εάν γίνει δεκτή η αίτηση ενός καλλιτέχνη, η αποδοχή του σε μελλοντικές εκθέσεις «Enter in Art» είναι εγγυημένη!

Υπάρχει επίσης ένα αρχείο στην αγγλική ιστοσελίδα «Enter into Art». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην σελίδα www.enterintoart.com